'Bistrots de Terroir' - Bistrots met typische streekgerechten

19 labels 'Bistrots de Terroir': lekker én gezellig!      

De 19 etablissementen in de Belgische Ardennen die het label "Bistrot de Terroir®" dragen, zijn plaatsen waar het goed vertoeven is. Men kan er lekkere, kleine regionale gerechten proeven, artisanale drankjes degusteren en genieten van een gezellige sfeer!

"Bistrot de Terroir®" is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan Waalse cafés en tavernes  die voldoen aan drie criteria: 

  • er worden minstens 5 lokale producten aangeboden van drie families (alcoholvrije dranken, bieren, wijnen en sterke drank)

    Wanneer er mogelijkheid is tot eten:

    • er staat altijd minstens 1 typisch gerecht uit de streek op de kaart
  • er worden  minstens 10 lokale producten geserveerd : vleeswaren en charcuterie, kruiden en specerijen, escargots, foie gras, kazen, fruit, groenten, eieren, brood, aardappelen, zuivelproducten en ijs, vis, siroop / honing / gelei, vlees, gevogelte

    Met andere woorden: je eet en drinkt hier het beste wat de streek te bieden heeft, je krijgt toeristische informatie over de regio en de producten zijn gegarandeerd vers en hygiënisch bereid. En bovendien zijn de “patrons” oprechte, gezellige mensen die graag wat tijd met je doorbrengen.

Beleef gezellige momenten in een Bistrot en laat je verleiden door de charme van de streek.

De Bistrots de Terroir in de Belgische Ardennen :