Slag om de Ardennen : folders en kaarten

2 nieuwe folders over het "Herdenkingstoerisme"

In het kader van de herdenkingen "75ste verjaardag Slag om de Ardennen" , gaf de Toeristische Dienst Belgisch Luxemburg twee folders uit : een evenementenkalender en een brochure speciaal voor families.  Deze zijn beide online te raadplegen. Je kan deze ook bestellen door het onderstaand formulier in te vullen. Verder vind je deze folders ook in de verschillende toerismekantoren van Belgisch Luxemburg, alsook in de vele musea over het Ardennenoffensief. 

Je vindt onderaan deze pagina ook de toeristische kaart "1944 - 1945, Slag om de Ardennen". Deze kaart neemt je over de grenzen heen  (België, Luxemburg, Nederland en Duitsland) in het spoor van één van de grootste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog. (editie in samenwerking ATLB-WBT).

Agenda 75ste verjaardag Slag om de Ardennen

Gratis downloaden

Herinneringstoerisme voor Families

Gratis downloaden
Bestellen

Kaart « Slag om de Ardennen » 1944-1945

Bijna 75 jaar geleden veranderden de Ardennen in een waar slagveld, dat uiteindelijk de beroemde maar trieste « Battle of the Bulge » werd. Beetje bij beetje zijn de laatste oorlogsgetuigen ons stilletjes aan het verlaten,  en daarmee ook hun getuigenissen.  

Online bekijken
Gratis downloaden
Bestellen 

Met deze spreuk  “Zij die hun verleden vergeten zijn gedoemd hem opnieuw te beleven” in het achterhoofd werkt de Toeristische Federatie van Belgisch Luxemburg (FTLB) samen met Wallonië België Toerisme (WBT) aan het behoud van de geschiedenis van haar grondgebied. Verschillende middelen worden hiervoor aan haar publiek aangeboden.

Een historische kaart

De kaart bevat niet minder dan 19 routes (16 in België, 3 in Groot-Hertogdom Luxemburg) in de voetsporen van de geallieerden en de soldaten van het Derde Rijk. Er zijn zowel wandel-, fiets- als autoroutes. Ontdek alle details hier.    

Daarnaast werd een lijst toegevoegd (niet-exhaustief) met gedenkplaatsen: begraafplaatsen, monumenten, gedenkstenen, kapellen, en andere overblijfselen van het conflict. Meer dan 200 Belgische en Luxemburgse plaatsen die over specifieke monumenten beschikken, ter nagedachtenis aan de “Battle of the Bulge”, worden hier opgesomd.

Een samenvattende tekst en verduidelijkende kaart leggen de belangrijkste data en de inzet van deze slag uit. 

Een kaart met teksten in vier talen

Om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken is het document in twee versies uitgebracht: Frans/Engels en Nederlands/Duits. De kaart is uitgebracht op een schaal van 1/350000.

Dit hulpmiddel voor het herdenkingstoerisme zal zowel de gepassioneerde reiziger als mensen die meer willen weten over het Ardense verleden interesseren.