Table d'hôtes, een aangenaam extraatje!

Chambres d'hôtes en Table d'hôtes, wat is dat?

Doordat u verblijft in dezelfde woning als de eigenaar is de "Chambre d'hôtes", ook wel gastenkamer of Bed&Breakfast genoemd, een aangename en gezellige formule. De eigenaar zal u al zijn of haar persoonlijke tips en ideeën geven om de mooiste en interessantse hoekjes van de streek te ontdekken: restaurants, wandelingen, natuurlijke sites, attracties, musea...
Het ontbijt wordt door de eigenaar zelf verzorgd en is gevarieerd en uitgebreid. Vaak bestaat het uit producten van de streek: huisgemaakte confiture, kazen of regionale vleeswaren.

Sommige "Chambres d’hôtes" bieden ook een "Table d’Hôtes", speciaal gereserveerd voor de gasten die ter plaatse logeren. De huiseigenaren delen hun avondmaaltijd met u en laten u proeven van de rijkdommen van de regionale keuken. De producten uit het bos, van het land, of uit onze rivieren worden naar traditioneel recept gekookt, of meer naar de inspiratie van de chef. De Ardenners bieden u een rijk palet aan smaken dat hun reputatie waarmaakt: ham, vleeswaren, kazen, chocolade, bier... om van te genieten maar te gebruiken met mate natuurlijk.

Hieronder vindt u de lijst van gastenkamers die de Table d'Hôtes-service aanbieden in Belgisch Luxemburg in de Ardennen België.