Museum "Pierre-Joseph Redouté"

Saint-Hubert

Musee_redoute©dbcreation-MTFSH (2).jpgMusee_redoute©dbcreation-MTFSH (7).jpgMusee_redoute©dbcreation-MTFSH (26).jpg05efd.jpg

Beschrijving

Het museum koestert de herinnering aan de man de “Rafaël van de bloemen” werd genoemd en wereldwijd befaamd was voor zijn rozen.

Pierre-Joseph, beroemd schilder-aquarellist, werd in 1759 geboren in Saint-Hubert. Op 23-jarige leeftijd verlaat hij zijn geboortestad en trekt naar Parijs. Hij maakt er platen met planten en bloemen (lelieachtigen, rozen,…- voor de beroemdste botanisten van zijn tijd (“L’Héritier”, “Candolles”…). In 1783 wordt hij verbonden aan de collectie velijnen van de Koning. Deze collectie zal een plaats krijgen in de Plantentuin die het Natuurhistorisch Museum zal worden. Onder zijn leerlingen vinden we Koningin Marie-Antoinette, Keizerin Joséphine, echtgenote van Napoleon I en Louise-Marie van Orléans, de eerste koningin van de Belgen, echtgenote van Leopold I. In 1840 sterft Pierre-Joseph Redouté in schulden en armoede, ondanks zijn roem. Zijn lichaam rust op het kerkhof van Père Lachaise in Parijs.

Talrijke originele werken, prenten en objecten worden tentoongesteld in het museum, alsook gravures van de “Beschrijving van Egypte” (Henri-Joseph Redouté – schilder-zoöloog, en broer van de beroemde aquarellist).

Taal van het bezoek : FransTarieven

Visite guidée (groupe adultes) : 25€/guide + 3€/pers.

Faciliteiten en diensten

  • Parking

Locatie