Le rocher dans le méandre de l'Ourthe dit "Le Hérou"

Houffalize

BD_0147BD_0161BD_1004BD_1013Le rocher dans le méandre de l'Ourthe dit Le rocher dans le méandre de l'Ourthe dit Hérou1.jpgHérou2.jpg

Beschrijving

De ganse site die "Le Herou" genoemd wordt, werd reeds op 15 oktober 1937 geklasseerd als "Patrimoine majeur de Belgique" (en nu ook van Wallonie).


Het betreft een ruig en verwilderd gebied, een oord vol rotsen, steile rotswanden en wildgroei. De natuur gedijt er tomeloos en de meest verschillende boomsoorten schieten er in het wilde weg uit de grond of tussen de rotsen uit. In de vallei heeft de Ourthe zich met horten en stoten een smalle bedding gebaand, een uiterst moeizame tocht waarvan de talrijke kronkels en meanders getuigen. Waar de wildgroei het uitzicht op de vallei toelaat, kan de bezoeker her en der de grillige loop van de rivier volgen.


De flank van de grote rots zelf was vroeger bijna kaal. In het volle seizoen is hij voor een groot deel door varens, brem en andere struiken bedekt. Aan de voet van dit gebergte heeft de rots een breedte van circa 80m. op een lengte van 1000 meter. De hoogte bedraagt bijna 80 à 90 meter.


Bron : Syndicat d'Initiative de Houffalize.

Taal van het bezoek : FransLocatie

Rue du Hérou
6660 Houffalize

+3261280040