Guirsch, het mooiste dorp van Wallonië

Arlon

Point de vue GuirschBalades_(158) - 1920.12800bagh.jpg0bai8.jpg

Beschrijving

Sinds 2023 is Guirsch gelabeld als “Mooiste Dorp van Wallonië”. En je komt niet zomaar in Guirsch: je moet de hoofdweg verlaten en een kleine stijgende weg inslaan, helemaal beschaduwd door een dicht bos. Voorbij de heuvel schiet het licht uit en begroet een adembenemend landschap je: uitgestrekte weiden en velden zover het oog reikt, het hoge plateau biedt je een panoramisch uitzicht op het begin van de Ardennen en het Groothertogdom Luxemburg. Groots! Guirsch ligt daar, onder onze voeten, met het hoofd aan de hemel.


Bij de ingang van het dorp verwelkomt de Sint-Willibrorduskapel je en nodigt je uit om verder te gaan naar het centrum. Guirsch is een van de oudste dorpen van Arlon. Door de eeuwen heen heeft het zijn erfgoedrijkdom weten te behouden. In 2010 werd zijn centrum geklasseerd als architecturaal geheel van Wallonië.


Het prachtige geklasseerde (maar privé) kasteel, gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw, domineert een rijk bebost park. Talrijke oude en traditionele boerderijen wortelen eromheen en geven dit dorp een gegarandeerde charme. (Bron: Mooiste Dorp van Wallonië)


Taal van het bezoek : FransLocatie


6704 Arlon