Ambachtelijke brouwerij Saint-Monon

Nassogne

MTFA_AMBLY_15092020_030.jpgMTFA_AMBLY_15092020_025.jpgMTFA_AMBLY_15092020_029.jpg

Beschrijving

In zijn beginperiode in 1996 was Pierre Jacobs zonder twijfel de jongste Waalse brouwer. Maar sedertdien heeft hij heel wat ervaring opgedaan. Als Benjamin van een familie van landbouwers, heeft hij de stap gezet van hobby - brouwer naar de brouwerij als dusdanig.De beperkte middelen van in het begin hebben plaats gemaakt voor een moderne, zij het ambachtelijke brouwerij, die langzaam maar zeker zijn bekendheid verwerft.

Vier bieren met een uitgesproken persoonlijkheid dragen de naam Saint-Monon. Geproduceerd op ambachtelijke wijze en op basis van natuurlijke en, indien mogelijk, lokale ingrediënten, zijn deze bieren het resultaat van een zorgvuldig werk en veel talent.

In de taverne naast de brouwerij kan u de verscheidene bieren proeven en kopen. Naargelang de periode kan u het brouwen ervan bijwonen.Het is heel natuurlijk dat de brouwerij de naam van de plaatselijke heilige Saint-Monon, de patroonheilige van de boeren en vee, kreeg. De geschiedenis van het Saint-Monon bier begint met een bruin bier met een rijk bouquet (goed evenwichtig tussen zoetheid en bitterheid, 7,5 % alc.) en een amber bier (licht bitter, 6,5 % alc.). Maar er miste een biertje met meer zoete tonen om aan de vrouwelijke verwachtingen te voldoen. Pierre Jacob heeft het idee om een nieuw bier te maken met een grondstof van de lokale landbouw: een pittig honingbier (zoet dankzij de smaak van de honing, 8% alc.). De laatste toevoeging aan de Saint-Monon familie is de Hop Mix, een bitter amberkleurig bier dat een mengsel van verschillende hop biedt (6,5 % alc.).

Gesproken talen : Engels, Frans, NederlandsLocatie