LAFORET, MOOISTE DORP VAN WALLONIE

Vresse-sur-Semois

Laforet_vue-village-pbvwLaforet_pbvw

Beschrijving

Laforêt is een van de zeldzame plaatsen van de zuidelijke Ardennen die het typische karakter van de oude dorpen bewaard hebben.

Op een goede afstand van alle grote wegen heeft Laforêt de uitstraling van een door bos omgeven dorp behouden, met de hulp van een bijzonder stedenbouwkundig reglement, en heeft zo het label Mooist Dorp van Wallonië verdiend.

Twee typische drinkbakken staan aan weerszijden van het dorp: grote ronde bekkens van metselwerk en omringd door ijzer.

De Legendenwandeling

Ontdek de ziel van de Ardennen dankzij deze wandeling van 2 km vol ontmoetingen: de wilde jager, de witte dame, de verbouc, de duivel, de kabouters, de weerwolf, de heksen en de feeën.

Start aan het Atelier van Pinocchio, volg de blauwe kruisjes. Toegankelijk met kinderwagens.

De gevlochten houten brug

In de zomermaanden (van juni tot september) moet je zeker eens je moed op de proef stellen om de Semois over te steken via de avontuurlijke brug "Pont de Claies". Deze rustieke brug is de laatste van zijn soort in de vallei. Hij wordt elk jaar opnieuw gebouwd met van hazelnoottakken gevlochten panelen op ranke houten palen die op de rivierbedding rusten.

Maak de wandeling van 3 km vanaf de kerk van Laforêt, volg de rode rechthoek.

Route met uitleg

Deze recent in het dorp ingerichte route verbindt diverse infoborden met uitleg over het dorp: de bouwstijl, de kerk, de wasbak, drinkbak en waterput, de brug van vlechtwerk, de tabakdroogschuur, de oude smederij. Zo maak je echt kennis met dit duizend jaar oude dorp!

Taal van het bezoek : FransLocatie