Het Provinciaal domein van Mirwart en zijn viskwekerij

Saint-Hubert

Domaine_provincial_mirwart(1)©dbcreation-MTFSH.JPGHet provinciaal domein van MirwartTruite.JPG

Beschrijving

Bos zover de blik reikt, een goed bewaarde natuur, bewegwijzerde paden, een viskwekerij, de Lomme…allemaal uitnodigingen om hier alleen, met familie of vrienden te komen herbronnen, wandelen of ontspannen in het Provinciaal Domein van Mirwart.

Op een boogscheut van het dorp met dezelfde naam, ligt in een steile vallei een stukje groen genesteld, dat de omweg meer dan waard is. De vele vijvers die u er zal ontdekken, herbergen een kwekerij van beekforellen, de inheemse soort die de rivieren uit de regio moet herbevolken met vis.

De vijvers liggen verstrooid in het hart van een mooi woud, waar de aandachtige trekker de rijkdom van de flora ontdekt of sporen van wild bespeurt. Of misschien komt hij wel langs een van de vele resten van het verleden van Mirwart, zoals de hoogoven van Marsolle, een getuige uit de pre-industriële periode of de ijskelder uit de 19de eeuw, die uitgehouwen werd in een heuvelflank en nu vandaag dienst doet als onderkomen voor vleermuizen tijdens hun winterslaap.


Een didactische bijenstal, die ingericht werd om een inkijk te geven in de wereld van de bijen, moet de zogenaamde zwarte bij of “huisbij” in stand houden. De honing wordt er in de lente en ook in de zomer verzameld, naargelang de honingdrachten, en de productie is te koop.

Het Domein biedt leerrijke activiteiten aan voor alle doelgroepen, in de vorm van animaties of van bezoeken in het gezelschap van een gids van het Domein, maar wel enkel na reservatie.


Didactische borden of de brochure “Wandelingen in Mirwart” (3€) doen langs vier bewegwijzerde wandelroutes het geheime leven van het woud ontdekken en begrijpen. Er werden ook picknick- en barbecuezones aangelegd, om de unieke smaak van deze magische momenten nog langer te laten duren.


Vissen is er privé en enkel toegelaten in het kader van georganiseerde activiteiten omkaderd door het Provinciaal Domein.

Taal van het bezoek : FransFaciliteiten en diensten

  • Parking

Locatie

rue du Moulin, 16
6870 Saint-Hubert

+3284366299

E-mailadres

Website