GROT VAN LORETTE - ROCHEFORT

Rochefort

MTFA_LORETTE_03092020_054MTFA_LORETTE_03092020_045MTFA_LORETTE_03092020_006

Beschrijving

Die zult u niet herkennen !

De Grot van Lorette werd in een nieuw jasje gestoken, en de tijd is gekomen om de grot te (her)ontdekken!In ons nieuw ontvangstpaviljoen kunt u de film "Vidéokarst" over de tectonische verschijnselen bekijken. Bent u nieuwsgierig geworden? Dan toont Val d'Enfer, het onderzoekslaboratorium, u het wetenschappelijk, waardoor de ingewanden van de aarde onophoudelijk in het oog worden gehouden.

Maar dit is nog lang niet alles!De Grot van Lorette onderscheidt zich van vele andere Belgische grotten door haar bijzondere verticaliteit.Na een lange en indrukwekkende afdaling doorheen de gigantische neergestorte steenblokken belandt u in de indrukwekkende Sabbatzaal. Daar, op het diepste punt van de Grot, meer dan 60 meter onder de oppervlakte, laat de gids een kleine heteluchtballon op terwijl u luistert naar de betoverende klanken van het klank- en lichtspel. Dankzij de heteluchtballon beseft u de duizelingwekkende hoogte van de zaal …

Het bezoek gaat door en voert u naar een prachtige zaal dat onlangs voor het publiek is geopend: de zaal van de Grote Natuurramp (of Cataclysme).

Maar meer vertellen we u niet, u mag de rest van zelf ontdekken!

Na een boeiende rondleiding van een uur staat u opnieuw in het daglicht.

Taal van het bezoek : Engels, Frans, NederlandsTarieven

Prijs: Schoolgroepen / kinderen: 6 € - 8 €/volw.

Faciliteiten en diensten

  • Sanitair
  • Picknicktafel
  • Parking voor bussen
  • Parking
  • Winkel

Locatie